Proprietari

Pe site-urile de anunțuri imobiliare sunt promovate sute de mii de proprietăți și toți vor să vândă repede și la un preț cât mai apropiat de cel listat. Cum poate să aleagă mai ușor cumpărătorul din atât de multe oferte? De ce este el atras și cum îl poți direcționa către a ta? Primul lucru la care se uită sunt fotografiile, iar cele mai multe anunțuri au poze slabe calitativ realizate cu telefonul. Așa că este foarte simplu să-l ajuți să o aleagă pe a ta folosind serviciile unui fotograf imobiliar profesionist. Studiile demonstrează că aceasta este cea mai bună, mai rapidă și mai ieftină cale de urmat.

Toate studiile realizate pe tema utilizării fotografiilor profesioniste la promovarea online a unei proprietăți imobiliare au arătat cât de mult ajută acestea și că reprezintă o investiție infimă în comparație cu avantajele pe care le aduc. De exemplu, într-un studiu în care au fost comparate rezultatele a 350 de anunțuri imobiliare cu fotografii profesioniste cu 350 de anunțuri similare fără fotografii profesioniste a fost constatat faptul că primele se vând cu 50% mai repede ca celelalte și cu un preț cu 39% mai aproape de cel inițial. În plus, anunțurile imobiliare cu fotografii profesioniste au cu 118% mai multe vizualizări online decât celelalte.

Tot studiile au demonstrat că aveți doar 20 de secunde să faceți ca potențialii clienți să se îndrăgostească de proprietatea pe care o promovați. Cercetătorii au folosit un software de urmărire a mișcării ochilor și au aflat că 95% dintre cei care văd anunțuri imobiliare privesc prima fotografie 20 de secunde. Studiul a arătat că atunci când caută anunțuri imobiliare online, potențialii cumpărători petrec aproximativ 60% din timp privind fotografiile, 20% citind descrierea proprietății și 20% citind despre agentul imobiliar care le promovează.

 

  • Anunțurile imobiliare cu fotografii profesioniste se vând cu 50% mai repede ca celelalte. (PR Newswire)

  • Anunțurile imobiliare cu fotografii profesioniste primesc cu 118% mai multe vizionări online decât celelalte. (Imoto Photo)

  • Cumpărătorii petrec 60% din timpul în care caută o proprietate privind fotografiile și doar 20% citind descrierea și 20% citind despre agent/agenție. (The Wall Street Journal)

  • Locuințele cu fotografii profesioniste primesc cu 47% mai mult la prețul/mp. (cbsnews.com)

  • 83% dintre cumpărători susțin că fotografiile sunt foarte importante. (investordetails.wordpress.com)

  • Ai doar 2 (două) secunde să atragi atenția cumpărătorului cu un anunț fără fotografii și 20 de secunde cu unul cu fotografii. (marketleader.com)

  • Locuințele cu fotografii profesioniste pot fi vândute chiar și cu 16.000 de euro mai mult decât cele similare fără fotografii profesioniste. (marketleader.com)

  • Fotografiile profesioniste ajută ca propritățile se fie vândute cu 39% mai aproape de prețul inițial. (Imoto Photo)

  • Anunțurile cu proprietăți cu prețuri cuprinse între 400.000 și 500.000 de dolari se vând cu 18% mai bine în primele șase luni dacă au fotografii profesioniste. (Redfin)

 


CONTACT

Dan CĂLIN 
0722.469.319 
dan.calin@fotoimobiliar.ro 

 

 

 

 

 

Pe scurt despre mine

Fotografia este firul roșu al vieții mele profesionale, fiind și una dintre cele mai dragi pasiuni cu care am început să mă îndeletnicesc în urmă cu mai mult de 25 de ani (inclusiv lucrat pe film alb/negru și color, normal și lat, lucrat în laborator foto 5 ani).

Sunt unul dintre primii fotografi imobiliari profesioniști din România, cu o experiență în domeniu de peste 20 de ani, dar realizez și fotografii corporate, produshorecaportret etc.

Începând din anul 2012 susțin primul și singurul curs de fotografie imobiliară pentru brokeri și fotografi din România.

Sunt unul dintre cei care trăiesc din pasiunea lor și care își fac meseria cu pasiune și seriozitate, fără să se plictisească de ceea ce fac. Probabil că de aceea mă apreciază clienții, cu unii dintre ei legând prietenii.

This website uses cookies to improve your experience. Cookie Policy